Reason web logo
Portfolio BlogContact
Reason web logo

Websites voor scholen

Wij ontwikkelen voor het basisonderwijs tegen een vriendelijk budget een nieuwe WordPress website. WordPress is het populairste CMS in de wereld, doordat het zeer gebruiksvriendelijk is en laag in kosten.

Naast de ontwikkeling en bouw van de WordPress. Zorgen we ook dat de website AVG proof is, sterk beveiligd is en dat er regelmatig onderhoud gepleegd wordt om de veiligheid hoog te houden en de website soepel te laten lopen.

Van realisatie tot support

Het Athena project is begonnen in 2017. Sinds die tijd hebben we 18 websites gerealiseerd voor de onderliggende scholen van de Athena Groep. In 2020 leverde wij ook de hoofd website van de Athena Groep op. 

Met een werkgroep, bestaande uit directeuren en school personeel zijn we in gesprek gegaan om de basisbehoeftes voor de nieuwe websites te onderzoeken. Zo kwamen we er bij de werkgroep achter dat de meeste scholen afhankelijk waren van een 3de persoon om hun website te bewerken, dit duurde vaak lang om door te voeren en bij vele scholen was zo de website gaan vervallen. Een duidelijke wens was dus de website in eigen beheer, met een eigen inlog.

Tijdens de werkgroep bijeenkomsten hebben we besloten dat elke school een zelfde basis template krijgt om zo een uniforme basis te creëren. Maar elke website kan door middel van styling aangepast worden, zoals de kleuren, het lettertype en foto’s. Zo kan elke school zijn website eigen maken.

Door middel van een intake onderzoeken we de behoefte van de school. Wat is het doel van de school, is dit het aannemen van nieuwe leerlingen of het informeren van ouders. Maar de school gebruik van social media en hebben ze nieuwsbrieven. Door deze informatie komen we erachter wat van belang is bij de school.

Naast de opbouw van het project, geven we ook WordPress cursussen in groepsverband. Zo kan de school zelf aan de slag met de website, en kunnen ze elkaar helpen.
Wat wij doen
Reason is jouw website- en applicatiepartner. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden doeltreffende en gebruiksvriendelijke websites, platformen en applicaties.
© Reason Digital Empowerment B.V. Alle rechten voorbehouden.
chevron-down