Google muur decoratie
Diensten
Hoe wij werken
Portfolio
Artikelen
Contact
Prijsopgave opvragen

Google Highlight in organisch zoekverkeer

Google heeft een nieuwe feature toegevoegd aan zijn zoekmachine. De ‘Google highlight feature’ maakt het makkelijker om belangrijke informatie te vinden op webpagina’s.

De feature werkt met de ‘Google Featured Snippets’, deze staan bovenaan de zoekresultaten in Google. Voorheen als je op dit zoekresultaat klikte belande je bovenaan de website en moest je nog steeds opzoek naar de volledige tekst. Dit is nu veranderd, Google scrollt automatisch door naar het stuk wat je in de ‘preview’ op Google stond.

Webdevelopers hoeven voor deze feature niet iets te doen, Google regelt dit allemaal zelf. Wel is het belangrijk dat je van ‘Google Featured Snippets’ gebruik maakt.

Op dit moment is de uitrol nog steeds bezig, en is het al bewezen dat het niet altijd werkt. Zo werkt het alleen nog maar in Chrome (Google’s internet browser) en bijvoorbeeld niet in Firefox of Safari en mobiele browsers.

Waarom heeft Google dit toegevoegd?

Google wilt belangrijke content voorrang geven. Zonder dat de zoeker verder moet zoeken dan nodig.

Er zijn een aantal nadelen. Doordat Google automatisch door scrollen naar het antwoord, mis je een groot deel van de content en ook potentiële advertenties. Dit is vooral nadelig voor websites die omzet uit advertenties haalt.

Lees hier onze nieuwe artikel over het opruimen van jouw website.

Kom een keertje langs!

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen? Onze deuren staan voor je open!

Koninginnegracht 14
2514 AA Den Haag
© Reason Digital Empowerment B.V.. Alle rechten voorbehouden.