Google muur decoratie
Diensten
Hoe wij werken
Portfolio
Artikelen
Vacatures
Contact
Prijsopgave opvragen

Google Highlight in organisch zoekverkeer

Google heeft een nieuwe feature toegevoegd aan zijn zoekmachine. De 'Google highlight feature' maakt het makkelijker om belangrijke informatie te vinden op webpagina's.

De feature werkt met de 'Google Featured Snippets', deze staan bovenaan de zoekresultaten in Google. Voorheen als je op dit zoekresultaat klikte belande je bovenaan de website en moest je nog steeds opzoek naar de volledige tekst. Dit is nu veranderd, Google scrollt automatisch door naar het stuk wat je in de 'preview' op Google stond.

Webdevelopers hoeven voor deze feature niet iets te doen, Google regelt dit allemaal zelf. Wel is het belangrijk dat je van 'Google Featured Snippets' gebruik maakt.

Op dit moment is de uitrol nog steeds bezig, en is het al bewezen dat het niet altijd werkt. Zo werkt het alleen nog maar in Chrome (Google's internet browser) en bijvoorbeeld niet in Firefox of Safari en mobiele browsers.

Waarom heeft Google dit toegevoegd?
Google wilt belangrijke content voorrang geven. Zonder dat de zoeker verder moet zoeken dan nodig.

Zijn er ook nadelen van een Google Highlight Featured?
Er zijn een aantal nadelen. Doordat Google automatisch door scrollen naar het antwoord, mis je een groot deel van de content en ook potentiële advertenties. Dit is vooral nadelig voor websites die omzet uit advertenties haalt.

Lees hier onze nieuwe artikel over het opruimen van jouw website.

Anoek
Project Manager | Front-End Developer
Deze informatie als eerste ontvangen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste toegang tot onze content.
Meer lezen?
februari 4, 2021
Opruimen van je website: Doe jij dit weleens?

Heb jij wel eens een lente schoonmaak gedaan voor je website? Het antwoord is waarschijnlijk ‘nee’. Het opruimen van je website heeft niet alleen impact op je website bezoeker, maar ook op de snelheid en netheid van je website.  Wij geven een aantal voorbeelden hoe je eenvoudig en veilig je website kan opruimen en zo […]

Meer lezen
januari 24, 2021
Online fraude, hoe voorkom ik het?

Sinds begin dit jaar hebben we ons meer online moeten oriënteren dan ooit. Zowel de consument als bedrijven. Met deze ontwikkeling komen er ook nieuwe kansen voor online criminelen. Waar dit jaar de inbraken drastisch zijn verminderd, is de online fraude explosief gestegen.  De cijfers voor mei 2020, waarbij een groei van zo’n 383% ten […]

Meer lezen
oktober 5, 2020
WordPress update automatische: wat heb je te verliezen?

De nieuwste versie van WordPress (5.5) brengt de mogelijkheid met zich mee om plugins en thema's automatisch te laten updaten. In deze post kijken we naar wat er in een automatische WordPress update gebeurt. Daarnaast word er gekeken naar de voor- en nadelen van automatisch updaten en de drie verschillende update strategieën die een website […]

Meer lezen

Kom een keertje langs!

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen? Onze deuren staan voor je open!

Koninginnegracht 14
2514 AA Den Haag
© Reason Digital Empowerment B.V.. Alle rechten voorbehouden.