Reason web logo
Portfolio BlogContact
Reason web logo

5 manieren om meer bezoekers op je website te krijgen

Website verkeer vanuit Google krijgen kan soms als ingewikkeld worden gezien. Maar het begint bij een paar kleinere stappen, die op korte termijn invloed hebben op je website. Wij delen 5 simpele manieren om via Google meer bezoekers op je website te krijgen.

Maak je website mobiel vriendelijk

Een website die duurzaam en toekomstgericht is, is mobiel vriendelijk. Voor de meeste mensen is het verkeer wat via de computer komt en via de mobiel ‘fifty-fifty’ verdeeld. Een goede mobiele website is niet alleen belangrijk voor de gebruiksvriendelijkheid van je website. Maar het heeft ook invloed op je Google ranking.

Het klinkt gek, maar Google is dol op websites die ook goed werken op de mobiel, maar dat is ook logisch als het meeste zoekverkeer op Google via de mobiel komt. Heb je een website die niet goed werk op mobiel? Dan straft Google je door je lager te plaatsen in de zoekresultaten.

Check hier of je website pagina’s goed genoeg zijn voor Google:

https://search.google.com/test/mobile-friendly

meer bezoekers op je website

Maak je gebruik van Google Search Console? Dan kun je in één overzicht zien welke pagina’s wel en niet goed worden geïndexeerd op basis van mobiele toegankelijkheid.

meer bezoekers op je website

Optimaliseer je afbeeldingen

Vaak denken we goed na over welke afbeeldingen we op onze website willen hebben, maar houden we er geen rekening mee dat Google ook deze afbeeldingen gebruikt.

Als je op Google kijkt, zie je dat het icoontje voor afbeeldingen direct naast het zoekicoon staat. Je afbeeldingen zijn dus ook vindbaar via Google. Optimaliseer ook je afbeeldingen zodat je ook visueel vindbaar bent!

meer bezoekers op je website

Het optimaliseren van je afbeeldingen doe je in de mediabibliotheek van je WordPress website. Maar het begint al bij het uploaden van je afbeeldingen in WordPress. Zorg dat de titel van je foto al omschrijft waar de afbeelding over gaat. Verwerk er een zoekwoord in en pas als je de foto geupload hebt de alt-tekst aan.

Over het algemeen worden foto’s sneller geïndexeerd door Google (en andere zoekmachines).

Een uitgebreidere uitleg om je WordPress afbeeldingen te optimaliseren vind je hier.

Verbeter de snelheid van je website

De snelheid van je website verbeterd niet alleen de gebruikerservaring van je bezoekers, maar Google straft je ook als je website langzaam laadt. Een gemiddelde bezoeker verlaat je website als deze er langer dan 3 seconden overdoet om te laden.

Om de snelheid van je website te verbeteren moet je eerst onderzoeken waarom je website langzaam is. Wij hebben hier een uitgebreide uitleg hoe je er achter kan komen waarom je website langzaam is en hoe je het kan oplossen.

Nu al weten hoe je website scoort op snelheid?

Check de snelheid snel en gemakkelijk met deze tool van Google.

Optimaliseer je Zoekmachine resultaten

Wanneer je door de zoekresultaten scrolt zie je dat er 3 belangrijke punten naar boven komen:

  • De pagina-URL
  • De pagina Titel
  • De meta-descriptie van de pagina

Wist je dat je (bijna) volledige controle hebt over wat in deze resultaten staat?

Met Yoast SEO kun je gemakkelijk de bovenstaande punten aanpassen. Zorg dat je gebruik maakt van een zoekwoord in je titel en in de meta-tekst die je schrijft en blijf relevant aan je pagina. Denk na over waar een zoeker op klikt in de lijst met Google-resultaten.

Optimaliseer je zoekwoorden op je bestaande pagina’s en post

Je content vindbaar maken begint bij het schrijven van content. Maar we weten uit ervaring dat dit vaak tijd kost. Een simpele stap is om te beginnen met het optimaliseren van je bestaande content.

Om je bestaande pagina’s te optimaliseren begin je bij het analyseren van het zoekwoord of zoek phrase, plaatst deze zoekwoorden of phrases vervolgens op de pagina.

Er zijn een aantal belangrijke plekken waar je het zoekwoord moet plaatsen:

  • De titel van de pagina
  • De URL van de pagina
  • De meta descriptie van de pagina
  • In de eerste 100 woorden van de content

Als je Yoast SEO hebt geïnstalleerd. Dan kun je ook goed zien waar je nog op kan verbeteren.

Conclusie

Het optimaliseren van je website om meer Google-verkeer te genereren hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Het kost alleen wat werk en je moet weten wat je moet doen. Met deze tips kan je nu aan de slag en heb je in de toekomst er altijd profijt van!

Ook interessant voor jou

Rik

Rik werkt sinds 2020 bij Reason Web Development als Front- & Back-end Developer.

customer journey in telefoon mockup

Al 300+ ondernemers gingen je voor!

Meld je aan voor de onze updates.

Ontvang inspirerende content, belangrijk nieuws en slimme hacks voor je (WordPress) website!
Wat wij doen
Reason is jouw website- en applicatiepartner. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden doeltreffende en gebruiksvriendelijke websites, platformen en applicaties.
© Reason Digital Empowerment B.V. Alle rechten voorbehouden.
chevron-down