Reason web logo
Portfolio BlogContact
Reason web logo

Google Highlight in organisch zoekverkeer

Google heeft een nieuwe feature toegevoegd aan zijn zoekmachine. De ‘Google highlight feature’ maakt het makkelijker om belangrijke informatie te vinden op webpagina’s.

De feature werkt met de ‘Google Featured Snippets’, deze staan bovenaan de zoekresultaten in Google. Voorheen als je op dit zoekresultaat klikte belande je bovenaan de website en moest je nog steeds opzoek naar de volledige tekst. Dit is nu veranderd, Google scrollt automatisch door naar het stuk wat je in de ‘preview’ op Google stond.

Webdevelopers hoeven voor deze feature niet iets te doen, Google regelt dit allemaal zelf. Wel is het belangrijk dat je van ‘Google Featured Snippets’ gebruik maakt.

Op dit moment is de uitrol nog steeds bezig, en is het al bewezen dat het niet altijd werkt. Zo werkt het alleen nog maar in Chrome (Google’s internet browser) en bijvoorbeeld niet in Firefox of Safari en mobiele browsers.

Waarom heeft Google dit toegevoegd?

Google wilt belangrijke content voorrang geven. Zonder dat de zoeker verder moet zoeken dan nodig.

Er zijn een aantal nadelen. Doordat Google automatisch door scrollen naar het antwoord, mis je een groot deel van de content en ook potentiële advertenties. Dit is vooral nadelig voor websites die omzet uit advertenties haalt.

Lees hier onze nieuwe artikel over het opruimen van jouw website.

Ook interessant voor jou

Rik

Rik werkt sinds 2020 bij Reason Web Development als Front- & Back-end Developer.

customer journey in telefoon mockup

Al 300+ ondernemers gingen je voor!

Meld je aan voor de onze updates.

Ontvang inspirerende content, belangrijk nieuws en slimme hacks voor je (WordPress) website!
Wat wij doen
Reason is jouw website- en applicatiepartner. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden doeltreffende en gebruiksvriendelijke websites, platformen en applicaties.
© Reason Digital Empowerment B.V. Alle rechten voorbehouden.
chevron-down